,

Βιογραφικό Ιατρού

Ο ιατρός  Ρώτας Μιχάλης   αποφοίτησε   από την  Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου Αθηνών. Κατά την διάρκεια των  σπουδών του   έλαβε  πλήθος από βραβεία και τιμητικές διακρίσεις. Υπήρξε επίσης υπότροφος του κληροδοτήματος Παπαδάκη   και του  Ιδρύματος   Κρατικών Υποτροφιών  (ΙΚΥ)  σε  όλη την διάρκεια της φοίτησης.

Μετά την λήψη του πτυχίου και ύστερα από εξαιρετικά απαιτητικές εξετάσεις  (USMLE ) απέκτησε την  άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής όπου και μετέβει για την πλήρη ειδίκευση του στην Μαιευτική Γυναικολογία.

Ο ιατρός Ρώτας Μιχάλης εργάστηκε σε μεγάλα Πανεπιστημιακά  νοσοκομεία της  Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ . Μεταξύ αυτών τα  ακόλουθα:

Maimonides Medical Center – State University of New York in Brooklyn ( SUNNY )

Memorial Sloan Kettering Cancer Center

Yale University Hospital

Coney Island Hospital

O ιατρός υπήρξε βασικό στέλεχος μίας απο τις μεγαλύτερες μονάδες εμβρυομητρικής ιατρικής στην πολιτεία της Νέας Υόρκης  η οποία  εξειδικέυται στις αντιμετώπιση ειδικών λοιμώξεων στην εγκυμοσύνη.  Αποτέλεσμα της εμπειρίας και του έργου του ιατρόυ στον τομέα αυτό είναι να θεωρείται στις Η.Π.Α  ειδικός στις λοιμώξεις στην εγκυμοσύνη και είναι μέλος της κριτικής επιτροπής σε θέματα λοιμώξεων στην κύηση της μεγαλύτερης  γυναικολογικής επιθεώρησης ( Journal )  Obstetrics and Gynecology

Ο ιατρός Ρώτας έλαβε επίσης πολλές τιμητικές διακρίσεις και βραβεία και σε όλη την διάρκεια της εκπαίδευσης υπήρξε υπότροφος του κληροδοτήματος Κριεζή για μεταπτυχιακές σπουδές στις Η.Π.Α.

Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης και την λήψη του τίτλου ειδικότητας ο ιατρός  Ρώτας εργάστηκε ως επιμελητής στο  University of  Southern California – Ventura Medical Center.

Ο επόμενος σταθμός της εκπαίδευσης για τον ιατρό Ρώτα ήταν το Λονδίνο όπου απέκτησε την υπο-ειδικότητα της έμβρυο-μητρικής Ιατρικής και το Diploma in Fetal  Medicine

Εργάστηκε στο HARRIS BIRTHRIGHT RESEARCH CENTRE FOR FETAL MEDICINE  TOY KINGS COLLEGE HOSPITAL  ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ επί τρια έτη διπλά στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη και εξειδικεύτηκε στα ακόλουθα :

1. Εξέταση της Αυχενικής Διαφάνειας στις 12 εβδομάδες.

2. Υπερηχογράφημα Β επιπέδου στις 20 εβδομάδες για διερεύνηση τυχών συγγενών ανωμαλιών του εμβρύου

3. Μελέτη Doppler και υπερηχογράφημα ανάπτυξης του εμβρύου στις 32 εβδομάδες

4. Αμνιοπαρακεντήσεις και Λήψη Τροφοβλαστης για αποκλεισμό χρωμοσωμικών και άλλων γενετικών ανωμαλιών του εμβρύου

5. Laser για την θεραπεία του συνδρόμου TTTS σε μονοχοριακά έμβρυα

Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα είχε το σπάνιο προνόμιο να εργαστεί στο ιδιωτικό ιατρείο (Fetal Medicine Centre) του παγκοσμίου φήμης Καθηγητή Κύπρου Νικολαΐδη στο Λονδίνο (του ιατρού που μεταξύ των άλλων ανακάλυψε την αυχενική διαφάνεια), εκτελώντας μεταξύ των άλλων τις υπερηχογραφικές εξετάσεις του Καθηγητή.

Είναι ένας από τους λίγους Έλληνες Διπλωματούχους Ιατρικής Εμβρύου (Diploma in Fetal  Medicine-FMF).

Επίσης φέρει πιστοποιητικό εκτέλεσης υπερηχογραφημάτων καρδιάς εμβρύου με διαπίστευση απο την παγκοσμίου φήμης παιδοκαρδιολόγο με εξειδίκευση στην εμβρυίκη υπερηχοκαρδιογραφία PROFESSOR  LINSDAY ALLAN

Ο ιατρός Ρώτας επέστεψε στην Ελλάδα το 2011 μετά από δεκαετή διεθνή καριέρα και εργάζεται στην Μονάδα  Ιατρικής του Εμβρύου των Μαιευτηρίων Ρέα και Λητώ.

Mόνο τα τελευταία 4 έτη έχει εκτελέσει στην Ελλάδα  πάνω απο  20.000 μαιευτικά και γυναικολογικά υπερηχογραφήματα.

 O ιατρός Ρώτας έχει δεκάδες παρουσίες και ομιλίες σε διεθνή και

 Παναμερικανικά συνέδρια καθώς και δεκάδες  δημοσιεύσεις  στα  πιο  έγκριτα διεθνή περιοδικά (Journals ). Επίσης έχει επιλεγεί  από πολλά περιοδικά ως κριτής (reviewer ) άρθρων προς δημοσίευση.

mrotas-175